Treking > Chaty, ubytování > Penzion Pstruh, tip na ubytování ve Stožci na Šumavě
Penzion Pstruh, tip na ubytování ve Stožci na ŠumavěUbytování Stožec na Šumavě, penzion Pstruh30.11.2009 | Otakar Brandos
Ve východní části Šumavy je horských či turistických chat citelně méně než v části západní. Proto vhod přijde každý zajímavý tip na ubytování v přijatelných cenových relacích. Jedním z takovýchto tipů je penzion Pstruh a turistická ubytovna. Obě zařízení se nacházejí v bývalé dřevařské osadě Stožec, kterou můžeme využít jako východisko k túrám či cyklotúrám po okolních vrcholech s četnými skalisky a údolích s hlubokými jehličnatými lesy. Zamířit lze i do německého městečka Heidmühle, k hranici jsou to pouhé čtyři kilometry. V samotném Stožci stojí za návštěvu informační centrum NP Šumava, které je asi nejkrásnějším "ičkem" tohoto národního parku. Penzion Pstruh nalezneme těsně vedle hlavního rozcestí ve Stožci naproti sběrného parkoviště. Dvoulůžkové pokoje penzionu mají vlastní sociální zařízení, ostatní mají sociálky společné na patře. Blízká ubytovna nabízí turistické ubytování. Penzion má vlastní restauraci.
Penzion Pstruh na turistické mapěLíbil se vám tento článek? Diskuse k tomuto článkupřidat názor zobrazit celou diskusi
Dobrý den všem vespolek. Dneska, 29.12.2012 jsem s několika přáteli po procházce navštívil restauraci tohoto penzionu a utrpěl mnoho zážitků. Pouze jeden byl pozitivní - krumlovské kvasnicové pivo mělo správnou teplotu, říz a i po dopití půllitru zůstávala na dně pěna. Horší však bylo, že obsluha sestavená z pěti holčiček jednoznačně nevěděla co má dělat. Po 15 minutách a 6ti průchodech obsluhy bez povšimnutí jsem se nahlas optal, zda se v jejich restauraci točí pivo či autobusy, pivo přinesli za dalších 10 minut. Kdybych byl sám už bych odešel, ale moje společnost se dožadovala stravy, tak jsme si objednali z hotových jídel. Pečené kuře s vařeným bramborem pro děti a dospělí vepřovou pečeni s knedlíkem a zelím. Gastronomické bedekry hovoří jasně : na hotovkách se pozná kuchyně. Kuře bylo víc než pečené, spíš vysušené, brambory vařené a velmi okoralé a oschlé. Věpřová byla podobné !kvality", vysušená. Zelí jak kuchař vyklopil z halve do hrnce, tak ho ohřál a vydal. Knedlíky byly z mrazáku, dlouho jsem neměl takový drobivě se rozpadající prefabrikát. Protože jídlo bylo katastrofa, myslem jsem, že dám ještě nějaké to pivko, než nám pojede místní lokálka. Ale obsluha mi to nedopřála, už se u našeho stolu nezastavila. K placení jsem musel k výčepu. Jako perlu na konec. Vedlejší stůl obsadili těsně po našem příchodu tři hosté. Objednali si, nápoje dostali, ale do našeho odchodu, i přes dvě urgence se jim jídla nedostalo. Závěrem: lipensko je krásné, rád ho navštěvuji, ale penzionu Pstruh se příště velimi rád vyhnu a Vám, milí čtenáři, doporučuji totéž. Jirka Štyler
Další související články:+ Šumava, zelená střecha Evropy; ubytování na Šumavě+ Hotel Primula, levné ubytování na Šumavě + Hospoda u Němečka, levné ubytování na Šumavě + Chata Svatobor + Turistická chata U Pily, Kvilda, Šumava a levné ubytování + Penzion Černý vlk, Kvilda, Šumava + Chata Na pláních, ubytování na Šumavě + Turistická chata Prášily, Šumava + Chata Pancíř, Šumava; ubytování na Šumavě |
|