Průvodce | Karpattreky | Horolezectví | Cykloturistika | Cestování | Lyžování | Příroda | Soutěže | Aktuality | Zajímavosti | Kalendář | Napsat článek | Reklama | Více… |
Treking.cz
Poslední aktualizace: 12.1.2016 , svátek má
Treking > Aktuality > 3. závod Horské výzvy v Krkonoších ukončil ročník 2013

3. závod Horské výzvy v Krkonoších ukončil ročník 2013

V sobotu 3. srpna byl ve Špindlerově Mlýnu uzavřen 3. závodem celý seriál Rock Point - Horská výzva 2013!

12.8.2013 | TZ

V sobotu 3. srpna byl ve Špindlerově Mlýnu uzavřen 3. závodem celý seriál Rock Point - Horská výzva 2013!

Horská výzva

Tento seriál v horském běhu a trekingu dvojic, který v sobě jako jediný v Česku sdružuje 3 závody, slavil letos rekordní účast, kdy se jednotlivých závodů rozdělených do pohoří Jeseníků, Šumavy a Krkonoš zúčastnilo od dubna do srpna celkem na téměř dva tisíce závodníků z celé ČR, ale i Polska a Slovenska!

Letošní ročník také přinesl některé novinky, jako bylo například rozdělení tras závodu do dvou délek na dlouhou trasu LONG a zhuba poloviční trasu HALF, či umožnění startu v závodech také "pejskařům" v kategorii Dogtrekking.

Horská výzva

Vítězi celkového pořadí seriálu 2013 se stali na trase LONG, Petr Vabroušek se Zbyňkem Cyprou z týmu SLS3/ADIDAS CZECH AR TEAM, kterým stačilo absolvovat k vítězství pouze dva závody ze tří. Druzí skončili Lukáš Pilař a Milan Mišák z týmu ELEVENT TEST TEAM / SANASPORT TEAM, třetí pak Julbo Way - Scott ve složení Stanislav Najvert a Tomáš Svoboda.

Na trase HALF zvítězili "Šumavští úšáci" ve složení Tomáš Dolejš a Petra Kavijová, na druhém místě skončil tým VZS Ostrava - houbaři ve složení Robert Hegedüs a Robert Munk, třetí pak tým Volklobáci ve dvojici Petr Ledvina a Kateřina Levinová.

Velké poděkování však patří všem, kteří absolvovali ať už jeden závod, či celý seriál a vyzkoušeli si svou Horskou výzvu, dále také partnerům, kteří celý seriál v tomto roce podporovali, ale také organizačnímu týmu, který závody připravoval a zajišťoval!

Horská výzva

Již nyní se začíná připravovat ročník 2014, který věříme, že bude v mnoha ohledech opět o něco lepší a nabídne všem závodníkům v příštím roce minimálně stejnou spoustu sportovních zážitků jako ten letošní!

2. závod na Šumavě byl opět v režii Zbyňka Cypry a Petra Vabrouška!

výsledková listina závodu závodu

5.6.2013 | TZ

Pro Horskou výzvu v netradičním slunečném počasí se konal z pátku na sobotu 2. závod Rock Point - Horské výzvy 2013 na šumavském Zadově. Trasa, která pomalu po předešlých deštích pomalu vysychala dala okusit, co znamená pojem Horská výzva v šumavském podání.

Horská výzva

Na trase "Long" byli nejrychlejší po 1. závodě v Jeseníkách také zde, Zbyněk Cypra s Petrem Vabrouškem z týmu SLS3/ADIDAS CZECH AR TEAM, kteří se přetahovali o prvenství s dalšími dvěma dvojicemi a to Honzou Zemaníkem a Jakubem Řídelem ze Salomon-Suunto/OpavaNet a Stanislav Najvertem a Tomášem Svobodou z Julbo Way - Scott. Další dvojice v pořadí Pilař/Mišák pak byla již v cíli klasifikována na 4. pozici s již více než hodinovou ztrátou na vítěze.

Na trase 39 km, závodu "Half" pak byly rozdíly mezi prvními třemi dvojicemi oproti "Longu" větší. První dvojice Běžkaři na suchu ve složení Tomáš Buriánek a Adam Jindra dosáhli času 3:49:25. Na druhém místě dorazili do cíle Cyril Hauptman a Daniel Matyuš, třetí pak Michal Dobeš a Martin Dobeš.

V kategorii Dogtrekking zvítězil v longu opět Adam Krutiš z týmu Ušáci tentokrát v horším čase, než měli vítězové dvojic Cypra/Vabroušek v čase 9:25:16, závod half pak ovládl z týmu Malirun, Jiří Švancara v čase 4:01:18. Kompletní výsledky pak lze shlédnout pod odkazem: http://www.sportovniservis.cz/horska-vyzva-sumava-2013/.

Povodně v Čechách 2. závod Rock Point - Horské výzvy neohrozí!

aktuální informace k závodu

5.6.2013 | TZ

Povodňová situace v Čechách nebude mít na konání 2. závodu, seriálu Rock Point - Horská výzva 2013 žádný vliv.

Velká voda již směruje k severu republiky a tak by nemělo podle všeho nic bránit, jak bezproblémovému průběhu závodu, tak i příjezdu závodníků směr areál na Zadově.

Horská výzva

Z předpovědi na další dny je navíc hlášeno již od druhé poloviny týdne oteplení a především pak na víkend, vyjasnění. Oproti 1.závodu v Jeseníkách, kde panovalo extrémně zimní počasí bychom se tak mohli na Šumavě dočkat ideálního, jarního počasí!

Na startu závodů Long i Half , které startují již tento pátek a sobotu, 7., resp. 8. června je podle přihlášek registrováno na 600 závodníků z celé ČR. V případě pěkného počasí pak lze očekávat další nárůst startujících, kteří se přijdou registrovat do závodu v den startu. Tak jako tomu bylo v Jeseníkách, i na Šumavě jsou připraveny pro všechny závodníky trasy o dvou délkách.

Pro "nebojácné" je to trasa "Long", která se svými 74 kilometry zaručeně prověří fyzičku většiny startujících a pro širokou veřejnost pak trasa Half, která měří 39 kilometrů a je určena široké veřejnosti všech věkových a výkonnostních kategorií. Startovat může každý i bez nutnosti absolvování předchozího závodu. Soutěží se v kategoriích muži, ženy, mix a nově také Dogtrekking.

Připraveny jsou pro první závodníky v cíli, jak hodnotné ceny, tak i doprovodné akce např. v podobě Runhillu - výběhu do sjezdovky, kterého se může na místě účastnit každý a jehož výtěžek ze startovného bude věnován na dobrou věc.

Veškeré informace o 2.závodě na Šumavě lze získat na webu seriálu Rock Point - Horská výzva 2013 pod odkazem www.horskavyzva.cz. Veškeré aktuality, či instrukce k příjezdu do místa startu a cíle - areálu Zadov (Kobyla) se pak budou v nadcházejících dnech také průběžně zavěšovat jak na web www.horskavyzva.cz , tak i facebook závodu na adrese: www.facebook.com/horskavyzva.

Druhý závod Rock Point - Horské výzvy musí měnit trasu

na startu bude opět Vabroušek

21.5.2013 | TZ

Do startu 2. závodu Rock Point - Horské výzvy 2013, který se uskuteční ve dnech 7. a 8. června na šumavském Zadově zbývají již jen necelé 3 týdny, i přesto však museli pořadatelé svolit k úpravě původní trasy závodů Long a Half, aby vyhověli ochranářům.

"Z důvodů výskytu tetřeva hlušce v 1. zóně Šumavského Národního parku nám nebylo umožněno vést původně plánovanou trasu závodu v místech, kde se tento tvor vyskytuje. Trasu jsme tak byli nuceni upravit a vyhnout se lokalitám výskytu tohoto jedinečného ptáka. Závodníci však nemusí mít strach, tato změna určitě neubere závodu na atraktivitě, kilometráži, či náročnosti," řekl ředitel závodu Pavel Zitta.

Horská výzva

Délka závodů Long i Half zůstala i přes úpravu trasy nezměněna, závodníci trasy Long se mohou stále těšit na porci 74 km, 3 občerstvovací stanice a 2 další kontrolní body s možností doplnění vody a iontového nápoje, u trasy Half to pak budou 2 občerstvovací stanice.

Pro závodníky obou tras je nachystána opět možnost svozu závodníků v případě potřeby zpět do areálu startu a cíle.

"Při prvním závodě v Jeseníkách se nám osvědčilo zajištění svozu závodníků ze dvou sběrných míst na trati. I když na Šumavě doufejme nehrozí tak extrémní podmínky, jako byly v Jeseníkách, rádi bychom tento komfort pro závodníky zachovali i pro další závody a umožnili tak v případě vysílení, či zranění závodníků jejich svoz zpět do areálu startu a cíle na Zadově ze dvou míst na trati," podotknul Zitta.

Závodníci mohou také opět počítat s dalším zajištěním v podobě důkladného zaznačení celé trasy značkovací páskou a směrovkami, či již tradičně dobře zásobenými občerstvovacími stanicemi, kde bude tak jako při minulém závodě možnost načepování si vody a ionťáku do camelbagů a bidonů na další cestu...

Ty, kteří myslí na vítěžství, či se jen chtějí poměřit s ostatními jistě nadchne zpráva, že vybojovat další vítězství se rozhodl na této nové trati Šumavského závodu také vítěz prvního závodu v Jeseníkách, triatlonista Petr Vabroušek, který je do závodu registrován opět ve dvojici se Zbyňkem Cyprou.

Ne jinak je na tom také Adam Krutiš - vítěz jesenického závodu v kategorii Dogtrekking. Ač je hodnocena kategorie Dogtrekking samostatně, určitě má Adam v plánu, jak dvojici Vabroušek-Cypra, tak dalším závoďákům se svým chlupáčem pěkně zatopit!

Registrovat se do 2. závodu na webu www.horskavyzva.cz mohou malí i velcí pouze do 20. května - 20. hod. Pro ty, kteří registraci nestihnou bude opět možnost také na místě 7. a 8.června v kanceláři závodu v areálu Kobyla na Zadově.

2. díl Rock Point - Horské výzvy 2013

zavede závodníky poprvé na Šumavu!

5.5.2013 | TZ

Již 7. a 8. června přivítá všechny vytrvalostní běžce a trekaře seriál Rock Point - Horská výzva svým 2. závodem na Šumavě v areálu Kobyla na Zadově!

Horská výzva

Na nové trati, která bude oproti 1. závodu v Jeseníkách sice méně kopcovitá, ale za to o nějakých pár kilometrů delší, si prověří své schopnosti opět na několik stovek závodníků, jak z řad vrcholových sportovců, tak i široké veřejnosti!

Aby si mohl svou "výzvu" vyzkoušet opravdu každý, mají všichni od letošního ročníku nově na výběr mezi trasami dvou délek. Tou první je závod "Long" na cca 74 km, tou druhou pak méně obtížný závod "Half" na cca 39 km.

Aby mohl jít každý ze závodníků co nejvíce na lehko, budou na trati opět nachystány jak občerstvovací stanice s jídlem a pitím a to také s možností doplnění vody a iontového nápoje do camelbagů, tak záchytná místa s autobusy ke svozu závodníků, kteří přecení své síly, či se nějak zraní zpět z trati do místa startu a cíle.

Registrace do 2. závodu je již v plném proudu, právě nyní je již na Šumavský podnik registrováno na 250 dvojic, závodit se bude v kategoriích Muži, Ženy, Mix a Dogtrekking!

Horská výzva

Pokud vás láká vyzkoušet si Horskou výzvu a máte k sobě parťáka, neváhejte! Registrovat se je možné jak do 20.5. na internetových stránkách www.horskavyzva.cz, tak na místě v areálu Zadov-Kobyla v den startu!

1. závod Rock Point - Horské výzvy

v Jeseníkách již zná své vítěze!

8.4.2013 | TZ

Tento pátek 5. dubna odstartoval do svého již 3. ročníku seriál Rock Point - Horská výzva 2013 svým 1. závodem, pořádaném v Jeseníkách jarní běžeckou ultratrailovou sezónu!

Na trasy o dvou délkách "Long" na 63km a "Half"na 35km se přihlásilo dohromady na 780 závodníků z celé ČR, kteří chtěli srovnat své síly mezi sebou i s počasím, které teď v Jeseníkách panuje.

Letošní ročník, který se stává již tradiční jarní primaverou ultratrailových závodů však zaskočil svou náročností a sněhovými podmínkami hned několik horkých favoritů, kteří pomýšleli na přední umístění.

Nakonec všechny utvrdil ve svých předpokladech přávě český univerzál a také ironmann Petr Vabroušek, který společně se Zbyňkem Cyprou v letošním Jesenickém "jaru" vydřeli první místo pro tým SLS3/ADIDAS CZECH AR TEAM ve složení Petr Vabroušek a Zbyněk Cypra v čase 11:07:33 hod.

Perfektním výkonem také překvapil v kategorii dogtrekking Adam Krutiš z týmu Ušáci, který v čase 10:47:12hod. překonal jak všechny dosažené časy dne, tak se svým chlupáčem pokořil také vítěznou dvojici kategorie Muži - Long, Vabrouška s Ciprou.

Veškeré info pak o závodě a výsledcích naleznete na webu: www.sportovniservis.cz/online.

1. závod Rock Point - Horské výzvy bude opět v zajetí sněhu a ledu!

1.4.2013 | TZ

Již jen pouhý týden zbývá do startu 1. závodu, který se uskuteční ve dnech 5.-6.dubna 2013 v Jeseníkách. Na tomto závodě se letos sejde na 800 závodníků z celé ČR!

Horská výzva

Letošní jarní"primavera" ultra-trailových závodů, bude také podle startovní listiny jedním z nejlépe obsazených závodů svého druhu v ČR!

Svou zásluhu na tom má kromě jiných borců pomýšlejících na přední umístění také jedna z největších sportovních osobností na startu a pro mnohé také závodník, s kterým se budou chtít na trati poměřit - známý český ironman, Petr Vabroušek. Ten bude startovat na trase LONG ve dvojic s dalším skvělým závodníkem a také vítězem loňského Jesenického závodu RP-HV - Zbyňkem Cyprou.

Prozatím se jarní počasí o slovo nehlásí a vypadá to, že příroda si usmyslela udělat z prvního závodu díky sněhovým podmínkám opravdovou "Výzvu" i pro ty nejotrlejší!

Čtěte také: Do cíle extrémního závodu Rock Point - Zimní výzva se dostaly pouze…

Neulehčit závodníkům se rozhodli také pořadatelé, kteří stejně jako v loňském roce do pravidel opět vložili dodatek v podobě zákazu použití sněžnic, nesmeků, maček a podobného vybavení, které by mohlo usnadňovat postup ve sněhu.

"Předpověď počasí na další dny nevypadá úplně růžově a lze očekávat, že se většina závodu poběží, či půjde tak jako vloni ve sněhu. V zájmu zachování charakteru běžeckého a trekingového závodu a především pak možnosti rovného srovnávání-se mezi závodníky jsme se však i přes tyto prognózy opět rozhodli pro nepovolení sněžnic a podobného vybavení.

Myslím, že je to správné rozhodnutí, povolení sněžnic by rozdělilo startovní pole na ty, co je mají a co ne a celý koncept těchto závodů, který klade důraz především na rovnocenné podmínky pro všechny s možností srovnání-se všech závodníků na trati ve stejných podmínkách by postrádal svůj smysl", řekl ředitel závodu Pavel Zitta.

Svým zajištěním servisu na trati a v cíli by měl být závod zase o nějaký kousek dál oproti loňskému ročníku.

Těšit se mohou závodníci, jak na pamětní trička v v líbivém designu, měření výsledků i s mezičasy online na webu závodu, výsledkový servis ve formě čipů, kvalitně zaznačenou trasu závodu fáborkami a směrovkami s reflexní páskou, občerstvovacími stanicemi s širokou nabídkou slaného i sladkého jídla, ovoce, čaje a iontového nápoje, či pro ty co přecení své síly možností svozu autobusem ze dvou sběrných míst na Ramzové a Ovčárně zpět do prostoru startu a cíle v areálu Kouty.

Pro všechny závodníky v cíli pak bude nachystán výběr ze tří druhů jídla a k tomu vychlazené nealko pivo Birell.

Pro ty, kteří nebudou mít stále dost bude na pořadu dne v odpoledních hodinách nachystána možnost startu v exhibičním závodě Runhill(výběh do sjezdovky), jehož výtěžek ze startovného podpoří dobrou věc a půjde na charitativní účely!

Po vyhlášení vítězů závodů Long, Half i Runhill, které je plánováno na 16 hod. pak nebude bránit nic tomu, aby celý závodní den vyvrcholil od 17hod. afterparty se skupinou Jupiter, kde poteče pivo proudem a především nebude chybět dobrá zábava a možnost povyprávění si u piva o závodě!

V případě, že jste se ještě nestihli do závodu zaregistrovat, tak můžete učinit v ještě v samotný den startu v areálu Kouty v Koutech nad Desnou, veškeré info o 1. závodě, či celém seriálu pak získáte na www.horskavyzva.cz.

První závod seriálu Rock Point - Horská výzva startuje v Jeseníkách již za necelý měsíc!

11.3.2013 | TZ

Již jen necelý měsíc zbývá do startu prvního závodu 3. ročníku seriálu Rock Point - Horská výzva, startovat v celém seriálu, či třeba jen jednom ze závodů může každý, kdo sportuje a má rád pohyb na horách.

Horská výzva

Jak už začalo být zvykem, prvního závodu se již tradičně zhostí areál Kouty v Koutech nad Desnou a to v po velikonočním termínu 5. - 6. dubna 2013!

Čtěte také: Seriál maratonů Rockpoint - Horská výzva zavede soutěžící do Jeseníků…

Na start prvního závodu letos opět zavítají v hojném počtu cca 350 dvojic závodníci z celé ČR a to jak široké veřejnosti, tak i profi-sportovců, jakými je také například jeden z nejlepších českých triatlonistů, Ironman - Petr Vabroušek.

"Do prvního závodu RP-Horské výzvy v Koutech máme již nyní na webu www.horskavyzva.cz cca měsíc před startem registrováno na 700 závodníků z celé ČR. Jsme velice rádi, že se počet horských běžců, trekařů a především pak příznivců tohoto seriálu rozrůstá.

Velice nás také potěšilo pro 1. závod potvrzení účastni od triatlonisty - Petra Vabrouška, který bude v rámci přípravy se svým parťákem startovat na trase Long! Věřím, že Petrův start v 1. závodě donutí ambiciózní závodníky k ještě lepším výkonům na trati a širokou veřejnost pak jistě potěší jeho účast v možnosti srovnání si dosažených časů s časy tohoto univerzála" prozradil ředitel závodu Pavel Zitta.

Novinkou seriálu pro letošní ročník je také přiřazení poloviční trasy s označením Half na 35km ke stávajícímu závodu "Long" který se jde na 63 km.

"Cílem zařazení polovičního závodu Half do závodního víkendu je otevření RP-Horské výzvy co nejširší veřejnosti. Každý si netroufne hned na poprvé na porci více než 60 km, neláká ho noční pochod, či nemá ambice vyzkoušet si své limity a dává přednost pohodovějším výšlapům. Těm všem je právě poloviční závod Half, startující sobotní ráno 6. dubna určen." uvedl opět Zitta.

Další novinkou budou jistě nadšeni především "pejskaři", kteří mohou od letošního ročníku v závodě startovat i se svými čtyřnohými příteli a to jak na trase Long, tak i Half.

Pro letošní ročník se snažili organizátoři opět posunout úroveň závodního servisu pro všechny závodníky i diváky o nějaký ten stupínek výše.

Horská výzva Horská výzva

Pro všechny závodníky je po příjezdu do areálu Kouty nachystáno bezplatné parkování, zvýhodněné ubytování v přilehlých hotelích, využití postavení vlastního stanu, či stanového městečka v areálu, možnost úložení věcí a cenností po dobu závodu, v rámci závodu doplnění energie na bohatě zásobených občerstvovacích stanicích, možnost svozu závodníků, kteří přecení své síly ze záchytného místa na trati zpět do areálu Kouty a v cíli pak pro každého teplé jídlo a nápoj.

Večer v sobotu 6.4. pak bude, jak pro veřejnost, tak závodníky se zbytky energie nachystána afterparty. První tři dvojce v kategoriích muži, ženy, mix a dogtrekking se mohou také těšit na hodnotné věcné ceny od partnerů seriálu.

Pro všechny, kteří se prozatím nestihli do 1. závodu v Jeseníkách registrovat a svou účast zvažují je stále možnost do 18.3.2013 v podobě otevřené registrace na webu www.horskavyzva.cz. Registrace bude možná také na místě v den závodu, avšak již za navýšenou cenu a bez nároku na pamětní tričko.

Další související články:

+ Mountain Challenge v Jeseníkách, to byl ryzí extrém z hor
+ Extrem Cup 2008 zná své vítěze
+ Konečně je dobojováno
+ Casio Bobrcup
+ Red Bull Dolomitenmann 2010
+ Lysá hora opět nepřijímala aneb Adrenalin cup 2010
Treking.cz - diskuze

Diskuse k tomuto článku

přidat názor


Reklama
Výběr článků
Hory Polské Západní Tatry, treking v Západních Tatrách
Hory Do nitra Chibinských hor, turistika za polárním kruhem
Hory Zimní noční výstup na Kriváň aneb zakázaná túra
Reklama
Témata našich článků…
Ďumbier Slovenský kras Krkonoše, ubytování Radegast Pravčická brána Kvarky Barborka Klíč Jeseníky, ubytování Poledník Králický Sněžník Maroko Radhošť Měsíc Hrad Beckov Slunce Poľana Pieniny Sluneční soustava Hukvaldy Fáze Měsíce Hincovo pleso Gerlach
Reklama
Doporučujeme ke čtení

Turistické dalekohledy - základní informace, dělení, parametry

Dalekohled nebývá obvyklou součástí turistické výbavy. Zejména při dlouhodobějších trecích bývá vyřazován z batohů jako nadbytečný, místo zabírající a zbytečně těžký. Ve skutečnosti jde ale o šikovnou "mašinku", která vám…

Turistické vybavení na vícedenní treky aneb co sbalit do batohu na hory

Termotriko

Pro úspěšné a pohodové absolvování vícedenních treků je vedle psychické odolnosti a fyzické kondice důležité i vhodné turistické vybavení. Již tak náročné…

Populární treky
1. Rumunské Karpaty Málo známé Godeanu, rumunské Karpaty
2. Španělské Pyreneje Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Pyreneje a treky
3. Západní Karpaty Beskydský Karpattrek (6), hřebenovka Oravských Beskyd
4. Balkánské hory Horské vesničky v pohoří Bjelašnica, Bosna a Hercegovina
5. České hory Divoký důl, Dlouhé stráně, Vysoká hole a Vodopády Bílé Opavy - dvoudenní trek v Jeseníkách
Reklama
Regiony
Beskydy | Bílé Karpaty | Blatenská pahorkatina | Brdy | Broumovská vrchovina | Česká Kanada | České středohoří | České Švýcarsko | Český les | Český ráj | Děčínská vrchovina | Doupovské hory | Drahanská vrchovina | Džbán | Hanušovická vrchovina | Hornosvratecká vrchovina | Hostýnské vrchy | Chřiby | Javorníky | Jeseníky | Ještědsko-kozákovský hřbet | Jevišovická pahorkatina | Jizerské hory | Králický Sněžník | Krkonoše | Krušné hory | Křemešnická vrchovina | Křivoklátská vrchovina | Litenčická pahorkatina | Lužické hory | Nízký Jeseník | Novohradské hory | Orlické hory | Pálava | Podbeskydská pahorkatina | Podyjí | Rakovnická pahorkatina | Ralsko | Rychlebské hory | Slavkovský les | Slezské Beskydy | Smrčiny | Svitavská pahorkatina | Šluknovská pahorkatina | Šumava | Švihovská vrchovina | Vizovická vrchovina | Vlašimská pahorkatina | Vsetínské vrchy | Východolabská tabule | Zábřežská vrchovina | Zlatohorská vrchovina | Ždánický les | Železné hory | Žulovská pahorkatina | Belianské Tatry | Branisko | Bukovské vrchy | Burda | Cerová vrchovina | Čergov | Čierna hora | Chočské vrchy | Kremnické vrchy | Krupinská planina | Kysucké Beskydy | Laborecká vrchovina | Levočské vrchy | Ľubovnianska vrchovina | Malá Fatra | Malé Karpaty | Muránska planina | Myjavská pahorkatina | Nízké Tatry | Ondavská vrchovina | Oravská Magura | Oravské Beskydy | Ostrôžky | Pieniny | Podunajská pahorkatina | Pohronský Inovec | Polana | Považský Inovec | Revúcka vrchovina | Roháče | Slanské vrchy | Slovenský kras | Slovenský ráj | Spišská Magura | Beskydy | Stolické vrchy | Strážovské vrchy | Starohorské vrchy | Šarišská vrchovina | Štiavnické vrchy | Tribeč | Velká Fatra | Veporské vrchy | Vihorlat | Volovské vrchy | Vtáčnik | Vysoké Tatry | Východoslovenská rovina | Zemplínské vrchy | Žiar
Túry a lokality podle pohoří
Beskydy Bílé Karpaty Javorníky
Jeseníky Jizerské hory Krkonoše
Kysuce Krušné hory Malá Fatra
Malé Karpaty Nízké Tatry Roháče
Šumava Velká Fatra Vysoké Tatry
Hledej podle pohoří
Služby Horská seznamka Outdoor bazar Ztráty a nálezy Archiv článků Spolupracujeme Počasí Satelitní snímky Fotogalerie Turistická mapa Kalendář turistických akcí Treky České hory Slovenské hory Alpy Karpattreky Rumunské hory Ukrajinské Karpaty Asijské hory Severské země Turistika s dětmi Balkánské a evropské hory Ubytování Horské chaty, české hory Slovenské chaty Penziony, hotely Ubytování online Alpské chaty České kempy Slovenské kempy Chorvatské kempy Kempy, Slovinsko Ukrajina, Rumunské hory Výlety Skalní města a skály Naše vrcholy Rozhledny České hrady Slovenské hrady Jeskyně Vodopády Sedla a doliny Členění Slovenska Geomorfologické členění ČR Výlety Přehled našich pohoří Sopky v ČR Karpaty Alpy Ledovcová jezera Památky a zámky Větrné mlýny Čedičové varhany Viklany Bludné (eratické) balvany Ostatní Cestování, cestopisy Horolezectví Cykloturistika Snow Soutěže Příroda, fauna a flóra Vesmír, astronomie Produkty Testujeme Outdoor vybavení, poradna
TOPlist